Hockey Jeugd Algemeen


Hockeyen op MOP: Maakt Onderling Plezier
Hockeyen op MOP is vooral heel erg leuk. Plezier met je team, tijdens de wedstrijden, op de training en buiten het veld. Iedereen moet op zijn niveau met plezier kunnen hockeyen. Voor de één betekent dat topsport, voor de ander is dat maximaal presteren en voor weer een ander gaat het vooral om de gezelligheid. 

Bij de jeugd zijn er een aantal leeftijdscategorieën, waarbij de peildatum 1 oktober in het lopende seizoen is:
 Kabouterhockey     3,5 tot 6 jaar
 F-jeugd 6 en 7 jaar
 E-jeugd 8 en 9 jaar
 D-jeugd 10 en 11 jaar
 C-jeugd 12 en 13 jaar
 B-jeugd 14 en 15 jaar
 A-jeugd 16 en 17 jaar
 Senioren vanaf 18 jaar

Activiteiten
The Kick-Off; het jaarlijkse openingstoernooi voor alle teams met food en een DJ, super leuke hockeyfeesten, toernooien in binnen- en buitenland waarvoor je je kunt inschrijven met je team, een clinic van Dames 1/Heren 1 of ballenjongen/meisje zijn bij Dames 1/Heren 1, het bekende internationale Meet Other Players hockeytoernooi voor Top-C jeugd, shootout wedstrijden met keepers van A1 en B1, Pietentraining, het slotevenement: kortom MOP organiseert allerlei leuke jeugdactiviteiten, waaraan jij zelf ook mag bijdragen of die je met je eigen team kan initiëren en/of organiseren.  

De teams
HC MOP heeft bijna 900 jeugdleden. De eerste teams spelen vaak (landelijk) top-hockey of districtshockey, de breedte teams spelen ook districtshockey. 

De indelingen van de teams vinden op zorgvuldige wijze plaats aan de hand van selectieprocedures. Dit is voor veel kinderen ieder jaar een spannend moment. De Jeugdcommissie (JC) doet haar uiterste best om ieder jeugdlid op het best passende niveau te laten spelen. Wij streven bij de team-indeling naar een sportieve en sociale uitdaging voor alle jeugdleden van MOP binnen de gegeven mogelijkheden. 

Spel- en wedstrijdgericht trainen
Het allerbelangrijkste is plezier beleven aan het spel, dit is de beste garantie voor sportiviteit en respect, voor elkaar, voor de tegenstander en de scheidsrechters. MOP kiest voor spel- en wedstrijdgericht trainen. Spelplezier en motivatie staan hierbij centraal. Wij volgen hier de visie van de KNHB.

Jeugdcommissie
De Jeugdcommissie is naast het indelen van de teams, verantwoordelijk voor de begeleiding voor de teams en ze organiseert samen met de technische staf trainings- en coach-informatie avonden voor de begeleiders, spelers en ouders. De Jeugdcommissie bestaat uit verschillende lijncoördinatoren, die de jongens- of meisjeslijn in een bepaalde leeftijdsgroep aansturen. Heb je een specifieke vraag over de lijn, waarin jij/jouw kind hockeyt, dan kan je je het beste via de mail richten tot de betreffende voorzitter van de lijncoördinatoren. De contactgegevens staan onder de tab Commissies.

Inschrijven?
Leuk als je komt hockeyen bij HC MOP! Inschrijven kan hier!

Meetrainen en invallen: hoe doen we dat op MOP?
Ons jeugdbeleid is erop gericht plezier te hebben op en rondom het hockeyveld. Vanuit plezier ontwikkelen we het potentieel van onze kinderen.
We hebben naast ons overall jeugdbeleid ook in kaart gebracht hoe we met elkaar omgaan met betrekking tot meetrainen met een ander team en invallen bij een ander team.