Nieuws di
20-2
2024

Laten we het anders doen, doe jij mee?Beste MOP liefhebbers,

 

We gaan weer buiten beginnen. We hebben er zin in.

 

We kijken ernaar uit om alle blije kindergezichtjes met rode wangen op het veld te zien; hun trainers die plezier en sport met elkaar verbinden; ouders die teams begeleiden of als supporters langs de lijn; bezoekers welkom te heten op ons mooie terrein en de stevige potjes hockey van onze senioren. 

 

Ik werd getriggerd mijn gedachten met jullie te delen na een artikel op hockey.nl. Naast de blije kindergezichtjes zien wij kinderen die niet luisteren naar de trainer, we zien ze in de netten van de goals hangen (schadeveroorzakend en dus een rekening voor de club als gevolg). We zien ouders die zich met de trainers/coaches bemoeien of sterker nog vraagtekens zetten bij hun keuzes of wijze van begeleiden. We zien jeugdspelers respectloos omgaan met trainers en coaches die zich inzetten om hen wat te leren. We horen klachten over keuzes die we maken en beleid dat we voeren, we horen weerstand op het leveren van een bijdrage. We zien (jeugd)scheidsrechters huilend in het clubhuis nadat ze een potje hockey hebben gefloten en het commentaar langs de lijn niet meer verdragen. We zijn hierin helaas niet de enige club. 

 

Uit het interview met Alex Verga: "Wat vraagt dit alles nu extra van de jeugdcoach in vergelijking met vroeger? ‘Energie. Heel veel energie. Natuurlijk zijn heus niet alle ouders zo brutaal als ik nu schets, maar een heel groot deel wel. Daarmee moet je als jeugdtrainer tegenwoordig zien te dealen. Als je dat niet kunt, haak je vanzelf al. Voor onze sport is dat eeuwig zonde, want het is niet nodig.”

 

Ik doe graag een appèl op u. Laten we het anders doen. Om een goed verenigingsleven mogelijk te maken zetten velen van u zich al in als vrijwilliger, doet zijn of haar stinkende best om de vereniging te laten functioneren. Ik verzeker u dat is niet altijd even makkelijk. Ondertussen ben ik zelf 8 jaar actief als vrijwilliger en ik merk dat het steeds moeilijker is om alles te regelen binnen de beperkte tijd die je van een vrijwilliger kan vragen. Van wedstrijden plannen, scheidsrechters regelen, teamindelingen maken, professionals aansturen binnen de club, het vinden van goede trainers en coaches en alles budget technisch sluitend te laten zijn. We hebben 4 vacatures in het bestuur, de termijn van de penningmeester zit er bijna op, niet alle commissies draaien op volle sterkte vanwege gebrek aan menskracht, de sponsorinkomsten lopen drastisch terug en met corona verdween het verenigingsleven te paard en komt te voet langzaamaan terug. 

 

Naast het reguliere – zorgen dat iedereen lekker kan hockeyen- zijn we bezig om onze vereniging een fijne plek te laten zijn waar sportiviteit, plezier voor iedereen gewaarborgd is. Wat betekent dat dan concreet: we hebben de horeca in eigen beheer genomen, we willen graag padel op MOP mogelijk maken, we ontwikkelen een communicatieplan om alle betrokkenen goed te informeren, te verbinden of waarde toe te voegen voor onze sponsoren, we kijken hoe we ons sponsorbeleid kunnen innoveren en geven de jeugdopleiding de volgende boost door de hockey academie vorm te geven. En dit alles graag betaalbaar en binnen budget omdat een financieel gezonde vereniging, is een toekomstbestendige vereniging.

 

Doe je ook mee? Ben je bijvoorbeeld een scheidsrechter, een positieve supporter, heb je er plezier in om een bardienst draaien, ben je goed in communicatie of commercieel handig in het verbinden van sponsoren aan onze club. Heb je ondernemerstalent en haal je plezier uit het mogelijk maken van een nieuw concept ‘padel op MOP’ of vind je het leuk om te besturen en beleid te ontwikkelen voor MOP. Laten we het anders doen! Met respect voor een ieder die een bijdrage levert, waar iedereen zijn of haar steentje bijdraagt om een club te zijn waar sportiviteit en plezier samenkomt voor iedereen. 

 

Wil je meedoen, meld je dan bij [email protected] – je bent van harte welkom en we gaan graag in gesprek. Rest mij nog jullie allen een plezierig en sportief 2e seizoenshelft toe te wensen, tot snel tot op MOP!

 

Lara Runne

Voorzitter MOPNieuws afbeelding

Reacties

Mireille Knoops-sevink

20-2-2024 @ 20:00:47 |mag het lettertype van dit bericht wat groter? 😉 Bvd!

 
Eveline van Zon

29-2-2024 @ 18:50:16 |Goed stukje Lara. Laten we allen stapje extra doen, met elkaar en voor elkaar.

 
Eveline van Zon

29-2-2024 @ 18:56:36 |Een stapje🤓

 

Reageer op het nieuws