Nieuws do
2-9
2021

Rob Lathouwers overleden

Begin deze week ontvingen wij het droevige bericht dat ons oud-lid en oud-teamgenoot Rob Lathouwers afgelopen maandag onverwachts is overleden. Dit is een enorme schok voor ons allen.

Rob was voor velen een dierbare vriend, die veel voor MOP en het Nederlandse hockey heeft betekend. Hij heeft verschillende rollen bij MOP vervuld en is aanvoerder van Veteranen LA geweest. Bovenal was hij actief als nationaal, internationaal en Olympisch topscheidsrechter voor de KNHB. Zo heeft hij onder andere gefloten op de Olympische Spelen van 1984 in Los Angeles, de Olympische Spelen van 1988 in Seoul, WK in Sydney van 1994 en daarnaast ook nog vele Champions Trophy wedstrijden onder andere in Pakistan, Australië en Maleisië.

In 1994 is hij gestopt met het internationaal fluiten van wedstrijden. Voor zijn verdiensten heeft hij de Golden Whistle Award van de FIH ontvangen, een eervolle award voor internationale scheidsrechters die meer dan 100 officiële interlands hebben gefloten. Rob heeft er maar liefst 724 gefloten en is daarmee nog steeds de scheidsrechter met de op één na hoogste aantal interlands in Nederland ooit.

Hij was ook zeer actief betrokken voor de hockeyopleiding van de DAR Academy in Pakistan, waar hij in 2012 een aantal oud-internationals met een aantal MOP-vrienden mee naar toe heeft genomen voor een geweldig toernooi in Lahore.

Wat verdrietig dat een hartaanval in Friesland een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Onze gedachten gaan vooral uit naar zijn familie en lieve dochters Rosalie en Florence, voor wie hij altijd alles over had. Rob, namens het bestuur en jouw hele team, rust in vrede.

Brabants Dagblad Rob Lathouwers overleden


Nieuws afbeelding

Hoofdsponsoren