Nieuws di
18-5
2021

7 v 7 hockey - Regio Den Bosch

Doe mee aan de gratis proeftrainingen 7s op MOP en/of schrijf je alvast in met een team!

Hallo (ouder van een) lid van MOP,

Misschien heb je er al wel eens van gehoord: Sevens. Een dynamische hockeyvorm waarbij, zoals de naam al aangeeft, je speelt met zeven tegen zeven. De Sevens hockeycompetitie neemt toe in populariteit. Als een van de eerst clubs uit het zuiden, is MOP er klaar voor om aan deze vorm invulling te geven. Wees er als eerste bij en doe mee (met vrienden/vriendinnen) in onze regio Den Bosch/Eindhoven! 

Waarom en voor wie Sevens?
Deze nieuwe competitievorm komt tegemoet aan de wensen van fanatieke hockeyers die niet elk weekend willen hockeyen, maar wel graag competitie spelen. De doelgroep die we voor ogen hebben zijn hockeyers vanaf 30 jaar, maar mocht er interesse zijn vanuit een jongere doelgroep staan we daar uiteraard voor open. Dit kunnen oud-leden zijn, maar ook leden die graag een andere vorm van hockey willen spelen of het erbij doen (naast de zondagcompetitie). Ook zien we dat er vanuit de groep Trimhockeyers vraag is naar deze vorm. Daarom kent de competitie een flexibelere vorm. Het belangrijkste om te starten is jouw enthousiasme!

De uitgangspunten zijn:
Vaste teams van 7 tegen 7: alleen heren, alleen dames of gemengde teams.
Er wordt gespeeld op een half veld zonder keeper en zonder scheidsrechters.
Spelen volgens de regels (niet slaan, niet hoog spelen/niet hoger dan plank).
1x in de 2 weken op vrijdagavond.
De poule speelt in zijn geheel op 1 vereniging per avond. 
Elke vereniging is zo een avond per periode de thuisspelende vereniging.
Er wordt in 4 periodes gespeeld, najaar, winter, voorjaar en zomer. 
Elke periode kunnen teams aanhaken of kiezen om een periode niet mee te doen.
Lidmaatschapsvorm-informatie volgt.

Gratis proef-deelname
Ben je benieuwd naar de nieuwe speelvorm 7s? Dan biedt MOP tot aan de zomer je de mogelijkheid om dit te testen. Op de donderdagavonden: 20 en 27 mei, 3, 10, 17 en 24 juni en 1, 8, 15 en 22 juli is er om 20.00 uur een 7s-training. We bieden dit gratis aan, zodat we met jullie feedback er een prachtig trainings- en competitie aanbod van kunnen maken. Belangstelling? Neem contact op met Henk-Willem Mutsaers 06-10905958, [email protected].

We laten graag een vereniging aan het woord waar men al deelneemt aan de Hockey7 competitie in Midden-Nederland:
"Sevens hockey is ideaal voor hockeyers die sportief bezig zijn op hun eigen niveau willen combineren met gezelligheid. Eens per 2 weken ga je op vrijdagavond met je team op pad naar de locatie van de wedstrijden om lekker samen te hockeyen. Je speelt 2 wedstrijdjes van elk 25 minuten tegen een ander team van dezelfde sekse. Je speelt 7 tegen 7 op een half veld zonder keeper, dus met een vliegende keep. Vooraf maak je afspraken met de tegenstander, want er is geen scheidsrechter. Na afloop tovert het gastteam zich altijd om in een ware gastvrouw/-heer met hapjes en een muziekje in het clubhuis. Alle teams die gespeeld hebben drinken nog een paar drankjes. De avonden zijn altijd geslaagd, zowel sportief als qua gezelligheid. Sevens groeit hard in District Midden, een club als Voordaan heeft inmiddels 9 Sevens teams (5 Dames teams en 4 Heren teams) en ook bij andere clubs in het district groeit het hard. Een seizoen bestaat uit 4 blokken van 4 of 5 rondes, waarna teams opnieuw in poules ingedeeld worden. Helaas ligt door Corona ook Sevens nu even stil, we kijken uit naar de start van het nieuwe blok na de zomer.”

En op Hockey.nl is ook een artikel geplaatst over Trimhockey en Hockey7: lees het hier.

Inschrijven competitie, proefdeelname 7s training of meer informatie 
Kortom: heb je zin om gezellig met een club vrienden of vriendinnen je hockeystick (weer) op te pakken, of om gratis mee te doen aan de 7s proefdeelname trainingsavonden, meld je dan nu zelf (naam, telnr., leeftijd, hockeyervaring, lid MOP ja/nee) of gelijk met een heel team aan bij Henk-Willem Mutsaers 06-10905958, [email protected].

Teams kunnen tot 1 juli 2021 worden aangemeld voor het competitieblok in september/oktober en november. Uiteraard kunnen teams ook starten in november of later in het jaar. 

We hopen op veel animo, graag tot op MOP tot Sevens!

Met sportieve groeten, 

Henk-Willem Mutsaers
Voorzitter Sevens Commissie
VMH&CC MOP

Bodielle Nooitgedagt
Commissaris Senioren Breedte
Bestuur VMH&CC MOP

Nieuws afbeelding