Nieuws wo
12-5
2021

Vrijwilligers gezocht: VELE HANDEN maken licht en gezellig werk

Vrijwilligers zijn altijd welkom, want MOP zijn we samen!
MOP is een prachtige vereniging, daar zijn we trots op! Onze club maken we met elkaar, vóór de leden en dóór de leden. Als we niet allemaal ons steentje bijdragen, wordt het een onpersoonlijke en saaie boel en zou, om te realiseren wat we nu hebben, de contributie torenhoog zijn. 

Gelukkig draait MOP op wel 200 vrijwilligers! Van leden en ouders die een rol hebben in de kas-, wedstrijd- of jeugdcommissie tot vrijwilligers die actief zijn als coach, webmaster of eventorganisator. Bijdragen aan het hockeyplezier en het verenigingsleven brengt jou een gezellig netwerk, waarbinnen vaak vriendschappen ontstaan! 

Voor sommige functies is hockeyervaring handig, maar vaak is juist ervaring & inzet gevraagd op andere (vak)gebieden zoals communicatie of organisatie. Wacht niet tot je gevraagd wordt, maar meld je vooral aan als je iets wil doen of een passende functie ziet.

Geïnteresseerd om een handje te helpen? Bij een langdurige of korte kleine klus? Iets binnen je werkexpertise of met je bedrijf? Of geïnteresseerd in een van onderstaande vacatures? Bel of app met Bodielle Nooitgedagt, bestuurslid vrijwilligers MOP: 06-51 38 23 09 of mail naar [email protected].

DE VACATURES VAN DIT MOMENT:

4 zaterdag coördinatoren van de scheidsrechters
Tijdens de veldcompetitie (20 zaterdagen volgend seizoen 2021-2022) zijn er iedere zaterdag zo’n 40 scheidsrechters actief op MOP. Bij start competitie worden ze door de scheidsrechterscommissie voor de wedstrijden ingepland. Elke zaterdag is er een scheids-coördinator aanwezig op MOP om e.e.a. in goede banen te leiden. Je werkt in een team van 4 coördinatoren die per toerbeurt een zaterdag voor hun rekening nemen. In de praktijk betekent het dat je dan 5 zaterdagen per seizoen, in de week voorafgaand aan je geplande zaterdag, circa 2 à 3 uur voorbereiding hebt en de last minute zaken coördineert op jouw zaterdag.
Benodigde kennis: gezond verstand en logisch denken
Tijdsbesteding: 5 zaterdagen per seizoen en daarvoor 2 of 3 uur voorbereidende uren. Een gedegen overdracht en, als dat nodig is, achtervang is geregeld.

Eventcoördinator Sponsorcommissie
Onder de sponsorcommissie (Spoco) valt de Business Club (BC) van MOP. Een gezellige netwerkclub van zo’n 60 ondernemers uit Vught en omgeving. De BC organiseert zo’n 6 events per seizoen op donderdagavond. Van bedrijfsbezoek tot aspergediner op MOP. Samen met de voorzitter van de BC, jaag je als eventcoördinator de betrokkenen aan om de eventkalender te vullen en de events te coördineren. Je verzorgt de communicatie en uitingen binnen de MOP-kanalen voor de BC en deels voor de sponsors die ook lid zijn van de BC. Begrijp jij de taal van ondernemers, ben je een beetje handig met social media en vind je het leuk om aan te haken bij de succesnummers van de events? (jaja, er zitten een paar toppers tussen, die niemand wil missen 😊) reageer dan snel! 
Benodigde kennis: enthousiaste organisator
Tijdsbesteding: gemiddeld 2 uur per week

Social media reporter
Ben jij actief op TikTok, Facebook of Instagram en ben jij groot fan van MOP? Zou je willen meehelpen om zo nu en dan social media berichten voor een van deze clubaccounts te maken? Dan zijn we op zoek naar jou! Geef je op samen met een vriend/vriendin en wellicht en voor jeugdleden: misschien kan je dit gebruiken voor een schoolproject of studiepunten? 
Benodigde kennis: TikTok, Facebook en/of Instagram (of bereid om te leren)
Tijdsbesteding: 15 minuten per week 

Scheidsrechterscoach
Ieder jaar behalen ongeveer 80 jeugdleden hun scheidsrechterskaart. Voor MOP belangrijk, immers geen scheidsrechter = geen wedstrijd. Het zetten van de eerste stappen op het veld als scheidsrechters is voor de meeste jeugdleden best wel een beetje spannend. Daarom worden de jeugdleden de eerste 2 wedstrijden tijdens hun fluitbeurt begeleid. Als Scheidsrechterscoach geef je ze een korte briefing op voorhand en in de pauzes misschien 1 of 2 tips, er wordt afgesloten met een korte evaluatie en het invullen van het DWF (Digitaal Wedstrijd Formulier).
Benodigde kennis: ervaring als scheidsrechter is noodzakelijk
Tijdsbesteding: 2 tot 4 uur per maand. De te begeleiden wedstrijd wordt in overleg met jou ingepland, aansluitend net voor of na een wedstrijd van je kind. 

Nieuws afbeelding