Nieuws wo
14-4
2021

BC-lid in the SPOTLIGHT: Boatwish

Doe een wens, Mol realiseert ‘t

"Het kopen van een boot noem ik gerust een ‘life event’. Net als het kopen van een huis of trouwen. En ik mag daar vaak bij zijn, dat is heel bijzonder.” Michiel Mol (51) heeft het natuurlijk niet over de aanschaf van een Piraatje voor de kinderen. Maar over boten vanaf enkele tienduizenden euro’s tot…. ja, tot hoeveel eigenlijk? Dat zegt Michiel niet, maar het kan flink oplopen. Boatwish, aankoopmakelaar in gebruikte en nieuwe schepen.

We treffen Michiel voor dit interview gewoon thuis. "Normaal ben ik veel meer op en om het water te vinden, of op mijn kantoor in Loosdrecht. Maar die corona hè. Heel de sector heeft er last van en omdat we erg internationaal opereren, is de telefoon met al z’n handige apps absoluut onmisbaar.” Michiel handelt als aankoopmakelaar namens mensen die een bootwens hebben. Dat kan hun eerste boot zijn, maar veel vaker de derde, vierde of vijfde. Gebruikt en nieuw. "Mensen zijn trouw. Als je ze goed helpt, komen ze graag terug. Ik begrijp dat ook wel, want het botenwereldje is best apart. Goede contacten zijn essentieel, verstand hebben van boten uiteraard ook en dan nog weten waar je je ‘handel’ vandaan moet halen. Ik ben al twintig jaar actief met Boatwish, daarvoor werkte ik al ruim tien jaar in deze branche.”

Mensen kennen die mensen kennen
Michiel reisde – en doet dat straks weer – veelvuldig naar jachthavens in binnen- en buitenland. Daar bekijkt hij namens zijn opdrachtgevers schepen die te koop zijn. Hij taxeert (alle benodigde certificaten zijn aan boord) en laat eventueel een technische keuring uitvoeren. Naar wens laat hij schepen aanpassen of moderniseren voor groter vaarwerk, regelt hij ligplaatsen in jachthavens en verzorgt hij complete bemanningen. Overal kent Michiel mensen die hem bij al die werkzaamheden kunnen helpen of hem in contact kunnen brengen met mensen die dat kunnen.

Als de champagne open mag
En dat life event? "Nou, als je ten behoeve van de aanschaf van een mooi jacht met je opdrachtgever zo’n heel traject doorloopt, bij hem thuis komt en z’n gezin leert kennen, aan de keukentafel zit of mee uit eten gaat en uiteindelijk, een paar maanden verder, de champagne ontkurkt, dan heb ik dat gevoel erbij. En het mag ook een feestje zijn dan.”

Hoe past hockey/MOP daar nog bij? Michiel is lid van de MOP Businessclub ("ik mis onze gezellige uitjes”) en heeft op dit moment nog maar één actieve hockeyer in het gezin: Martijn (13, C4). Diens tweelingbroer Olivier voetbalt bij de Zwaluw en dochter Stefanie van 17 is juist vorig jaar gestopt met hockey en kijkt het nog even aan. Michiel en zijn vrouw Frenneke zijn altijd – in diverse rollen – actief geweest voor de club. Michiels eigen actieve hockey-cv meldt achtereenvolgens De Dommel, MOP en HCDB. Tot hij 31 was en met Boatwish begon.
Meer weten? Of een bootwens? www.boatwish.nl 


Nieuws afbeelding