Nieuws di
16-3
2021

SPONSOR in the SPOTLIGHT: LXA The Law Firm

Mensen maken het verschil

Juridisch advies, begeleiden van overnames en procederen voor ondernemers, investeerders en overheden. Dat is in een notendop de business van LXA The Law Firm in Den Bosch. In gesprek met kantoorvoorzitter Thomas Berendsen, op MOP-zaterdagen ook te vinden langs de lijn bij dochter Sacha (11, MD2), die hij coacht.
De sfeer op het kantoor is, zelfs met zeer beperkte (corona)bezetting, open en warm. "En zo zien we het ook graag. We bewaken hier heel erg de menselijke maat.” LXA The Law Firm doet het zonder strikte hiërarchie. Is er een feestje (zoals een weekeinde skiën) of andere sociale activiteit (een dagje kamperen), dan gaat iedereen mee. Voor alle medewerkers geldt dat zij zichzelf moeten kunnen zijn, sterker nog: dat wordt gezocht in nieuwkomers en aangemoedigd als je gaat starten. "Authenticiteit is een kernwaarde, en dat zeg ik niet voor de bühne,” aldus Berendsen.

Een cirkel die werkt
Het advocatenkantoor dat in tien jaar uitgroeide van vier geestverwante oprichters tot een club van meer dan zestig medewerkers verspreid over de vestigingen Den Bosch en Amsterdam, doet het goed. Jaarlijkse groei met vijf advocaten, aansprekende zaken en een prachtige cliëntenlijst. "Maar onze scores op kwaliteit, veiligheid en authenticiteit vinden wij minstens zo belangrijk. Het grijpt allemaal in elkaar: een fijne sfeer trekt fijne mensen, dat bevordert de kwaliteit, dat valt op en trekt interessanter werk aan. Daarvan krijgen we weer meer energie en nog meer fijne mensen en mooie klussen. Een cirkel die werkt.” 

Hecht en duurzaam
Traditioneel aan LXA The Law Firm is eigenlijk alleen de ‘mand’ met specialismen: arbeidsrecht, intellectueel eigendom/ICT en privacy (het werkgebied van Thomas), insolventie en herstructurering, proces en arbitrage, overheid en vastgoed, corporate/fusies en overnames en contracten. "Cliënten zijn hier vaak cliënten van meerdere ‘afdelingen’. Ze komen met één specifieke vraag, maar kunnen bij vele loketten terecht. Door cliënten te adviseren op meerdere gebieden ontstaat er een hechte en duurzame relatie. Omdat we inmiddels zelf ook een behoorlijke schaal bereikt hebben, kennen we veel van de problematieken waar bedrijven tegenaan lopen.”

Link met Vught én MOP
De binding met MOP is ook een binding met Vught. "Vught is hier goed vertegenwoordigd, zowel onder de partners als onder de medewerkers. Dan is de link met MOP snel gemaakt. Zelf kan ik door een rugblessure al heel lang niet meer hockeyen, maar erbij betrokken zijn, door samen met een andere vader te coachen bijvoorbeeld, doe ik heel graag. Zoon Mathijs van 13 voetbalt bij ‘de Zwaluw’. Als ik kan ga ik bij hem kijken, maar dat is er helaas door Corona niet meer van gekomen dit jaar.”

"Wij sponsoren MOP vanuit enerzijds een traditionele drive die je het beste kan omschrijven als lokale verantwoordelijkheid en betrokkenheid. Anderzijds willen we onderstrepen dat we sport en bewegen belangrijk vinden, evenals het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het hebben van plezier. Daar een faciliterende rol bij te kunnen spelen door sponsoring voelt goed. Overigens staat er bij de Zwaluw ook een bord van ons, want welke sport je beoefent, maakt natuurlijk niet uit.”
Meer weten: www.lxa.nl

Tekst: Rob van Erp


Nieuws afbeelding