Nieuws ma
15-2
2021

SPONSOR in the SPOTLIGHT: Eysing iconische e-moped

Eysing iconische e-moped: En dat gewoon op MOP

Bijzondere ondernemers zijn er genoeg, bijzondere producten eveneens. Maar de Eysing e-moped scoort in beide categorieën hoog. En dat gewoon in Vught, en dat gewoon ‘op MOP’ kunnen we met enige lokale trots wel zeggen. Oud-MOP’er Alain van Dijk (25) en Rik Smits (26) maken en verkopen de Eysing e-moped. Rein van Erp, partner bij ‘wealth engineer’ Bleumetric en als zodanig sponsor van MOP, is hun grootste fan.

Dat fan zijn geeft Rein gestalte door de ‘jongens’ van Eysing te ondersteunen en faciliteren, met name op ondernemings- en financieel gebied. "Toen ik deze e-moped voor het eerst zag, ben ik, zoals zovelen, gevallen voor het iconische ontwerp en voor het verhaal erachter. Een jongensdroom die uitkomt, prachtig! Ik sta nu zelf op de wachtlijst voor een echte Eysing.”

Orderboek geopend
De kans is groot dat je in en om Vught nu en dan een Eysing ziet rijden. Rik Smits: "Vanaf oktober zijn we aan het uitleveren en staat het orderboek open. Er rijden nu dus al tientallen Eysings in Nederland rond, met veelal échte liefhebbers-van-het-eerste-uur erop. Onze machine trekt aandacht en tovert een glimlach op gezichten van omstanders.”

De Eysing is een elektrische bromfiets die qua looks doet denken aan een motorfiets uit lang vervlogen tijden. En dat kan kloppen, want de Eysing is geïnspireerd door de Eysink, een motor uit de 20-er en 30-er jaren van de vorige eeuw. Van Dijk en Smits onderhouden warme contacten met de erven Eysink, die het gaaf vinden dat hun erfgoed op deze manier nieuw leven wordt ingeblazen.

Geen concessies
Het design van de e-moped is minstens zo bijzonder als de techniek. Smits: "Esthetiek is zeer belangrijk, iconische vormen, in bijvoorbeeld het frame en de koplamp, gebruikte materialen, de kleuren en het geheel, het silhouet. Qua techniek springen het in huis ontwikkelde uitneembare batterypack en de connectiviteit eruit. We hebben geen concessies gedaan.” Hoewel de Eysing het hart van menig (brom)fietsendief harder zal doen kloppen, heeft stelen geen enkele zin. "Je kunt er níets mee, zodra er een gestolen wordt schiet je een rapport in en gaan er commerciële partijen achteraan,” aldus Rik.

Mogelijk maken
Rein van Erp ondersteunt en faciliteert de jonge ondernemers zoals gezegd vanuit een ‘klik’ met het product. Maar ook het ‘mogelijk maken’ is een drijfveer voor hem. "Mijn kids Feline (16 MB1) en Bart (14 JB2) kunnen aardig hockeyen en zijn enthousiast, maar voor MOP vind ik het zeker zo belangrijk dat de breedte aandacht en kansen krijgt. Met mijn bedrijf sponsoren we dan ook juist breedtehockey, we geven graag mensen mogelijkheden. De parallel met de onderneming Eysing is snel gelegd. En laten we wel wezen, kijk eens naar zo’n moped, het is toch een geweldig apparaat! Gaaf als je daar je naam aan mag verbinden en een onderdeel mag zijn van die jongensdroom!”

Actie op komst
Rein van Erp wil meer mensen van de Eysing laten genieten. Daarom komt er verderop in het het jaar een actie met de e-moped. Voor het goede doel (MOP) én voor Eysing. Houd de MOP socials in de gaten. 
Een Eysing e-moped moet je gewoon zien! Neem daarom een kijkje op www.eysing.com.

Tekst: Rob van Erp 
Foto’s: Rosanne Steeneken


Nieuws afbeelding