cricket_MOP_Cricket

Uitleg en Geschiedenis MOP cricket 


Cricket is een balsport waarbij punten worden gescoord door heen en weer te lopen over de cricketpitch (een run). Het is een teamsport waarin om beurt het ene team eerst gooit (bowling) en het andere team slaat (batting). Afhankelijk van de soort wedstrijd speelt men tot een afgesproken aantal overs of wickets. Als beide teams geslagen en gebowld hebben is het team met de meeste runs de winnaar.

Cricket is voornamelijk populair in de landen van het Britse Gemenebest. Het is na voetbal de populairste sport ter wereld, voornamelijk door de vele fans op het Indiaas Subcontinent.

 

Geschiedenis MOP cricket

Sinds de oprichting van een cricketafdeling in 1954 speelt MOP, met een enkele uitzondering daargelaten, gedurende het zomerseizoen in de landelijke competitie en is als erkende cricketvereniging aangesloten bij de KNCB. Tot 1990 is er een succesvol damesteam geweest en Sinds 2011 is er na jaren weer een jeugdteam dat outdoor en indoor cricket speelt.

  

MOP heeft een rijke cricketgeschiedenis. Zo organiseerde het in 1994 het 3-landentournooi. Op het moment komt MOP  in de competitie uit met een team die  haar thuiswedstrijden op de voetbalvelden van Voetbalvereniging Zwaluw VFC spelen.

 

Het speelseizoen loopt van mei tot en met eind augustus. MOP Heren traint op woensdagavond vanaf 19.00 op de velden van Zwaluw VFC. Wedstrijden duren 40 overs starten in principe aan om 11.00 uur.


De jeugdwedstrijden starten in mei en worden in mei gespeeld op zondag. In Juni, juli en augustus speelt de jeugd op zaterdag. Zo is het goed te combineren met voetbal of hockey. De wedstrijden van 12-20 overs starten om 09.00 uur. 


Bestuur MOP Cricket

Alexander van Hirtum (voorzitter a.i.)

06-10100098, [email protected]gmail.com


Peter van Rooij (secretaris / trimcricket)

06-34197455, [email protected]gmail.com


Berend van Weel (penningmeester) 

06-20134913, [email protected]


Kees Groenendijk (jeugdcommissaris)

06-36197568, [email protected]


Edzard van Baaren / Naeem Abbas (wedstrijdsecretariaat)

06-52066056 (Edzard) / 06-43941333 (Naeem), [email protected]  


 

Hoofdsponsoren

Graag vragen wij uw speciale aandacht voor een aantal trouwe sponsors die onze vereniging ondersteunen. Speciaal voor MOP-leden geven deze sponsors aantrekkelijke kortingen die u door middel van vouchers kunt verzilveren.